Iskustva kupaca i korisnika briketa

Iskustva, Dušan | Briketi od biomase | Eurobriket

Dušan, Beograd

„Koristim brikete već dve sezone, kombinujem sa drvetom i veoma sam zadovoljan. Imam spratnu kuću, ali grejem samo donji sprat jer smo žena i ja sami, deca nam žive u drugom gradu. Navikao sam da potpalim vatru ujutru i kad se razgori, ubacim dva, tri briketa i uživam. Mogu da radim po dvorištu i da ne razmišljam o vatri više od sat, dva. Za zimsku sezonu potrošim oko 1 tone briketa i to mi je mogu reći jako povoljno. Nikad do sad nisam proveo topliju, a jeftiniju zimu.“

Kontakt

Iskustva, Dragan | Briketi od biomase | Eurobriket

Dragan, Srbobran

„Prvo sam kupio jedan džak u Eurobriketu jer nisam verovao ljudima šta pričaju. Kod mene u okruženju su pričali da koriste briket od slame i da su veoma zadovoljni jer im je jako toplo, ne moraju da se dodatno opterećuju sa cepanjem i sečenjem kao što je slučaj kod drva i nije skupo. Nisam verovao da slama može da gori a da se ne oseti ili da se ne raspada.
Kupio sam jedan džak od 30kg i probao. Od tada koristim samo briket od slame i ne brinem.“

Kontakt

Iskustva, Zorica | Briketi od biomase | Eurobriket

Zorica, Odžaci

"Za grejanje u kući sam uvek koristila cepana drva. Pre par godina brat me je posavetao da probam jedno pakovanje briketa od 10kg. Pošto imamo veliku kuću mislili smo da neće dugo potrajati, ali se pokazalo da briketa treba 3-4 puta manje! Sa briketima se lakše održava potrebna temperatura na duži period. Od kada koristimo brikete, dimnjak nismo ni čistili. Pored svega, malo mesta zauzimaju. Sada samo kupujemo brikete i to dva puta ređe. Savetujem svima da pređu na brikete."

Kontakt